Elnökség

Novák Péter, elnök (Hasznaltauto.hu (Schibsted Media Group))
Ambruszter Géza (Gemius Hungary)
Barnóth Zoltán (MCsoport)
Ihász Ingrid (MEC Interaction)
Kardos Gábor (Magyar Jeti)
Szabó Ákos (Adaptive Media)
Szutor Ferenc (Adverticum)
Turóczi András (Dentsu Aegis)
Vidus Gabriella (Magyar RTL)
Ziegler Gábor (CEMP SH)

Picture of Péter Novák, President

Novák Péter, Elnök

Péter 14 éve foglalkozik digitális marketinggel és médiával, szakdolgozatát a Közgázon 1996-ban e témában írta. A Matávnál reklámozói, majd a MatávNetnél szerzett médiaértékesítési tapasztalatok után 2000-ban csatlakozott a Kirowski csapatához, melynek 2006-tól kezdődően az ügyvezetője volt. 2010 márciusától az Origo Zrt általános vezérigazgató-helyettese.
A Magyar Reklámszövetség Internet Tagozatát 1999-ben alapította, 2000-től a Reklámszövetség Elnökségének és Ügyvezetésének tagja, 2006-2009 között a szakmai szervezet alelnöke.
A reklámszakma véleménye alapján a legismertebb hazai online marketing szakember (2007-2008-2009), az 50 legbefolyásosabb szakember egyike a médiaiparban (2008-2009-2010).

Ihász Ingrid

Ihász Ingrid 2005 decemberében kezdte online médiás munkásságát a kirowskinál, majd 2006 szeptemberében a Mirai Interactive-hoz (később Arcus Media) igazolt át. Az Arcus Mediánál 2009 februárjától média csoportvezetőként dolgozott.
2010 februárja óta az Index médiaértékesítéssel foglalkozó divíziójánál, a CEMP Sales House-nál tevékenykedett. 2012 szeptemberéig az értékesítéstámogatással foglalkozó egységet vezette, azután pedig elemzési és tréning vezetőként folytatta munkáját. Elsősorban belső és külső digitális szakmai képzéssel, kutatásokkal és elemzésekkel, ill. B2B kommunikációval foglalkozott.
2014 júniusától az MEC Interaction digitális ügynökséget irányítja, így hozzá tartozik a digitális stratégia és tervezés, a keresőmarketing, a performance marketing, a kampánymenedzsment, a Liquid névre hallgató tartalomelőállító és a Data and Technology nevű adatkezelő és elemző részleg munkájának vezetése és összehangolása.
Az egyik legrégebbi és legismertebb hazai szakmai blog, a rabbitblog.hu szerzője.

Kardos Gábor

Kardos Gábor az ELTE Radnóti gimnáziumában és a pennsylvaniai Haverford Schoolban végezte középiskolai tanulmányait, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen Vezetés és szervezés szakon szerzett diplomát. 2003-ban ösztöndíjjal az Universiteit Maastricht hallgatója volt Strategic Management szakon.
Pályafutását diákként a Magyar Televíziónál kezdte társ-műsorvezetőként, majd 2 évig sajtófigyelőként dolgozott. 2000-től foglalkozik az online médiával hivatásszerűen: az Index.hu-nál eleinte projektmenedzseri, 2001 végétől lapigazgatói feladatokat látott el, több válsághullámon és tulajdonosváltáson keresztül.
2007-től már ügyvezetőként irányította az operatív munkát az Index, a kapcsolódó kiadványok és a közösségi szolgáltatások (Inda, Blog.hu) területén. Ezzel párhuzamosan 2006-tól a CEMP Zrt. Üzletfejlesztési igazgatója lett, valamint 2007-től az ETARGET SE igazgatósági tagja, 2010 januárjától elnöke. A magyar IAB megalakulásától 2 éven át a Médiaszekció vezetője volt.
2012 januárjától a Ringier digitális üzletágának igazgatója.

Szabó Ákos

Szabó Ákos építészmérnökként diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetemen 1992-ben, résztanulmányokat folytatott az Egyesült Államokban, és posztgraduális üzleti képzésen vett részt Ausztráliában.
1999 vége óta dolgozik az online médiában, 2008-ig az Index értékesítési és marketing-igazgatója, 2007-től a Bookline igazgatótanácsi tagja is volt. Előzőleg a Graphisoft külkereskedelmi képviselőjeként és képviseleti irodavezetőjeként tevékenykedett a Távol- és Közel-Keleten, illetve Ausztráliában.
2008 óta saját cégében üzletfejlesztési tanácsadással, oktatással és üzleti cégértékeléssel foglalkozik. Ügyfelei között található a Ringier, a TV2 digitális üzletága, a 3ts Capital Partners nemzetközi befektetési alap, az Investor.bg bolgár és az Internet Corp román internetes médiacégek.
2008 novembertől tanácsadóként segítette az Adaptive Media sales house-t, 2009 októbertől üzletfejlesztési vezetőként irányítja a Microsoft Advertising felületeinek értékesítésével foglalkozó üzletágat.

Szutor Ferenc

Szutor Ferenc 1997-2000 között az Argo Rt.-nél, illetve az Option Kft.-nél dolgozott mint webfejlesztő és projektvezető. 2000-2004 között a Netrix Internet Kft. társtulajdonosa, illetve projektmenedzsere, 2005-2010 között az Orgament Rendezvényszervező Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője volt. 2000 óta tagja a Prím, majd az Adverticum csapatának, ahol kezdetben designerként és projektmenedzserként, később pedig az online üzletág igazgatójaként dolgozott. 2005-től kereskedelmi és ügyfélkapcsolati igazgatóként vett részt a cég életében, majd 2013-tól az Adverticum Zrt vezérigazgató-helyettese. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Főiskolán, illetve a Budapesti Kommunikációs Főiskolán végezte.

Turóczi András

András azon kevesek egyike volt a 90-es évek végén, aki már a felsőoktatásban eldöntötte, hogy az akkor még gyerekcipőben járó online marketinggel szeretne foglalkozni. Így került a Külkereskedelmi Főiskola Marketing Kommunikáció szakirányának elvégzése után a Kirowskihoz 2001-ben. Itt szinte a kezdetektől részt vett a digitális média üzletág felépítésében és 2007-től annak vezetőjeként dolgozott média igazgatói pozícióban. 2012-től csoportszintű feladatokat kapott, az Aegis Media teljes hazai digitális tevékenységének irányításáért felel.
Rendszeres előadó a Budapesti Gazdasági Főiskolán, szabadidejében szépirodalmat olvas és megrögzött NBA rajongó.
Picture of Gábor Ziegler

Ziegler Gábor

A Szent István Egyetem Gyöngyösi karán, már munka mellett szerzett gazdasági mérnöki diplomát.
2000 tavasza óta az Index munkatársa, 2008 májusa óta a cég értékesítési igazgatója, illetve az Indexet is tulajdonló Közép Európai Média és Kiadó Zrt. online médiaértékesítési részlegének (CEMP Sales House) vezetője. (http://cemp.blog.hu/)
2006-2008 között a Confhotel-Net Kft. (http://c-travel.hu, http://ongo.hu) egyik ügyvezetője, 2008 óta az ETARGET felügyelő bizottságának tagja.
Nős, szabadidejében elsősorban három fia programjain jelenik meg. Hobbija a síelés és az olvasás.
IAB Hungary
1053 Budapest,
Kossuth Lajos u. 7-9.
+36 1 810 1530
Írjon nekünk!